У «ДНР» за півтора року продано всього 350 іпотечних квартир у новобудовах. На вторинному ринку ситуація ще більш плачевна  

У «ДНР» за півтора року на первинному ринку продано всього 350 іпотечних квартир. Про це йдеться в повідомленні російського «Промсвязьбвнка», що нелегально працює на окупованих територіях України.

За інформацією фінансового закладу, з березня 2023 року за програмою пільгового іпотечного кредитування оформлено 350 договорів на придбання житла. Загальна сума кредитів склала 1,8 млрд рублів. Таким чином, середня вартість комерційного житла перевищує 5 мільйонів рублів.

З купівлею квартир на вторинному ринку ситуація ще більш плачевна. З червня 2024 року на окупованих територіях Донецької та Луганської областей було оформлено 75 іпотечних кредитів на суму понад 370 млн рублів. Середня вартість квартири на вторинному ринку трохи нижча, ніж на первинному - 4,9 млн рублів.   

Як повідомлялося раніше, іпотечна програма на окупованих територіях України відрізняється від загальноросійської. Так, у РФ придбати житло в іпотеку можна тільки в регіоні проживання покупця.

Іпотека ж в анексованих областях України розрахована на приїжджих росіян, які бажають оселитися на «нових територіях». Під час купівлі житла прописка в цих регіонах необов'язкова. 

Звісно, взяти кредит на купівлю житла можуть і українці, які опинилися на окупованій території і втратили свої будинки і квартири через російську агресію. Але навіть під пільгову ставку (2 % річних) вони не зможуть купувати житло за запропонованими забудовниками цінами.

 

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті