У «ДНР» «судитимуть» 21-річну маріупольчанку Каплан, яку звинуватили у «шпигунстві» 

Так звана «прокуратура ДНР» скерувала до «суду» кримінальну справу стосовно мешканки Маріуполя Анни Каплан, яку підозрюють у передачі СБУ через месенджери даних про російські сили. Про це сьогодні, 27 травня, пишуть місцеві пропагандисти.

«Прокуратура ДНР затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно 21-річної громадянки України Анни Каплан. Вона обвинувачується за ст. 276 КК РФ (шпигунство). За версією слідства, у березні 2023 року Каплан, яка мешкає в Маріуполі, використовуючи месенджери, передавала співробітнику Служби Безпеки України відомості з координатами про місце дислокації особового складу одного з підрозділів Збройних Сил РФ, розташованого на території міста", - пишуть колаборанти.

Зазначається, що кримінальну справу направлено до «врховного суду ДНР» для розгляду по суті.

Каплан була затримана УФСБ Росії по «ДНР».

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті