У "ДНР" розганяють фейк про те, що в Україні кілограм солі коштує 400 гривень, але "забувають", що ця сіль боком вийде російським окупантам

Пропагандисти "ДНР" розганяють фейк про те, що в Україні кілограм солі коштує 400 гривень. Популярність на підконтрольних окупантам ресурсах набирає відео, на якому покупець обурюється вартістю півкілограмової пачки солі - 200 гривень. 

"Зі звільненням ще на початку минулого року Соледара в ДНР на Україні все дорожчає і дорожчає сіль. Жах тамтешнього обивателя зрозумілий - 200 гривень за півкіло або 400 за кілограм! Це близько 880 рублів", - коментують у соцмережах цей ролик.

Безумовно, відео - справжнє, але маніпуляційне. Його автор не може не знати, що йдеться про збір на дрони для передачі їх на фронт захисникам України. Сіль, яка коштує 200 гривень за пачку, - це "та сама сіль з українського Соледара" і всі, хто її купить, таким чином донатять на дрони для ЗСУ.

"Щоб долучитися до акції, потрібно придбати сіль "ВОЛЯ" в магазинах NOVUS для себе або як сувенір для друзів і родичів. Вартість пачки, яка одночасно є донатом, становить 200 гривень, а весь прибуток від продажу йде на FPV-дрони військовим", - пояснюють організатори.

До речі, звичайна кухонна сіль у магазинах України коштує від 15 до 20 гривень за кілограм. 

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті