У Дніпрі відремонтували центр тимчасового перебування для майже сотні переселенців

У Дніпрі відремонтували центр тимчасового перебування для переселенців. Про це повідомила заступниця очільника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Як повідомляється, у будівлі замінили комунікації та вікна, облаштували 40 житлових кімнат, привели до ладу місця загального користування, а також  – встановили новий ліфт для людей з інвалідністю. Роботи профінансували урядові партнери країн Північної Європи та УВКБ ООН. 

«Вдячні за послідовну і своєчасну підтримку переселенців. Докладаємо максимум зусиль, щоб допомогти їм інтегруватися в громади. В області більше 100 місць тимчасового проживання для ВПО. Деякі потребують ремонту. Тому проєкти реконструкцій – надважливі. Спільно з нашими партнерами продовжуватимемо роботу у цьому напрямку», – зазначила Надія Задорожна.

Як зазначила заступниця очільника Дніпропетровської ОВА, капітально відремонтували два поверхи в гуртожитку., де зробили стяжку підлоги, замінили вікна, систему водопостачання, каналізації, опалення та вентиляції, оновили електропроводку. Також оснастили ванні кімнати та вбиральні, реконструювали хол і встановили ліфт для людей з інвалідністю, передали всі необхідні меблі та кухонне приладдя.

«З перших днів повномасштабної війни ми підтримували людей, які рятувались від атак. Допомагали їм отримати доступ до безпечного і комфортного тимчасового житла в громадах. Вони досі залишаються там, бо не мають куди повернутися. Тому вкрай важливо забезпечити їм гідні умови. Ремонтуючи ці заклади, ми одразу покращуємо добробут мешканців та створюємо більше спальних місць», – сказала представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Як зазначається, у центрі наразі проживає 86 переселенців, в одній кімнаті – від двох до чотирьох людей.

Нагадаємо, у хабі Старобільщини в Києві переселенці можуть отримати консультації психолога, юриста й спеціаліста Служби у справах дітей. 

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті