У Держдумі РФ заявили, що претензій до "вагнерівців" не мають: "Вони нічого не ламали і нікого не ображали"

У Держдумі заявили, що до найманців "Вагнера" під час "заколоту" Пригожина у них претензій немає, але визнали, що діяльність ПВК таки треба регулювати. Про це пишуть опозиційні російські телеграм-канали.

Зокрема, голова комітету Держдуми з оборони єдинорос Андрій Картаполов заявив, що в РФ потрібен закон про регулювання діяльності приватних військових компаній. При цьому він додав, що найманці ПВК, які взяли напередодні під контроль Ростов, "нічого поганого не робили".

"Вони нікого не ображали, нічого не ламали. До них немає жодних претензій ні в кого - ні у жителів Ростова, ні у військовослужбовців ПВО, ні у правоохоронних органів. Тому які до них питання? До них жодних претензій немає", - сказав він.

Нагадаємо, що в бойових зіткненнях із ПВК загинули 15 російських військових, знищено щонайменше 6 вертольотів і 1 літак.

На запитання, чи можуть ПВК "Вагнер" заборонити, Картаполов сказав: "За що її забороняти? Адже тут усі питання до керівника ПВК. Йосип Віссаріонович [Сталін] говорив, що діти за батьків не відповідають. Той, хто підняв заколот, той і має відповідати. У нас звикли рубати все під корінь".

Він додав, що МО і Генштабу потрібно подумати, як зробити так, щоб потенціал "вагнерівців" використати "максимально, але в мирних цілях".

"Треба, напевно, змінити керівництво. Поставити туди когось, хто буде більш лояльним...", - сказав Картаполов.

Як повідомлялося, частина "вагнерівців", які брали участь у "заколоті" Пригожина, почали погрожувати своєму "патрону".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті