У британській розвідці заявили, що путін уклав угоду з Пригожиним, "аби врятувати свою шкуру"

Голова британської розвідки MI-6 Річард Мур заявив, що російський диктатор путін уклав угоду з очільником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, аби врятуватися під час заколоту найманців. Про це повідомляє "Еспрессо" з посиланням на CNN. 

За його словами, президент РФ не "відбивався" від вагнерівців під час заколоту 24 червня, а уклав із Євгеном Пригожиним угоду за допомогою білоруського диктатора Олександра Лукашенка. 

"Він насправді не відбивався від Пригожина. Він уклав угоду, щоб врятувати свою шкуру, використовуючи добрі послуги лідера Білорусі. Але Путін мав усвідомити, я впевнений, що "прогнило щось у Данськім королівстві", - сказав Мур. 

Він зазначив, що поведінка путіна у день заколоту була непослідовною. 

"Якщо ви подивитеся на поведінку Путіна в той день, я думаю, що Пригожин почав зі сніданку як зрадник. Його пробачили за вечерею, а через кілька днів запросили на чай. Отже, є деякі речі, які навіть керівнику МІ-6 важко інтерпретувати", - зазначив Мур.  

Відповідаючи на запитання CNN, чи "живий та здоровий» Пригожин, шеф MI-6 відповів, що лідер ПВК Вагнера все ще "ширяє". 

Мур зазначив, що наразі складно зробити достеменні висновки щодо подальшої долі ПВК Вагнера. Він припустив, що найманці "схоже, не задіяні в Україні", а частина з них опинилася в Білорусі. 

Нагадаємо, МІ-6 - таємна служба розвідки, що працює на британський уряд, разом із внутрішньою службою безпеки MI-5.

Як повідомлялося, Пригожин погрожує створити "другу армію світу" з білоруських військових. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті