У Британії українських військових тренують інструктори із Швеції

У Великій Британії у межах багатонаціональної операції «Інтерфлекс» українські військовослужбовці проходять базову загальновійськову підготовку під керівництвом інструкторів Збройних сил Швеції.Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, - передає "Укрінформ".

Як поінформували у Генштабі, «навчання новобранців розподілене на кілька етапів і кожен етап включає польовий вихід з ночівлею на декілька днів. Нещодавно відбувся другий польовий вихід для однієї із груп українських військових».

«Спочатку вони відпрацьовують навички, які були засвоєні під час та після першого польового виходу. Це включає правила переміщення маршем, розкладання табору, поводження в таборі та виставлення чергового патруля в нічний час. Також вони навчаються користуватися приладами нічного бачення та методами пошуку і виявлення ворога в нічний час за допомогою цих приладів», - ідеться у повідомленні.

Надалі під час занять новобранці тренуються в парах, відпрацьовують у групі тактику дій під час бойового контакту з ворогом, навчаються правилам патрулювання в різних місцевостях та в різний час доби.

Українські військовослужбовці відпрацьовують різні варіанти дій як у наступі, так і в обороні. 

Кожен польовий вихід супроводжується попередньо відпрацьованим матеріалом з тактичної медицини, облаштуванням місця для ночівлі та вогневої позиції і всього, що стосується виживання в польових умовах.

На завершення другого польового виходу з новобранцями повторюють навички по згортанню табору та маскування території, на якій проходили заняття й розміщувались військові. 

«Попереду ще більше занять та польових виходів з ночівлею, на яких вони продовжать відпрацьовувати навички, необхідні для боротьби з російським агресором», - додали у Генштабі.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті