У Білорусі прибирають табір ПВК "Вагнер": на супутникових знімках видно, скільки наметів демонтовано

Табір ПВК "Вагнер" у селі Ціль Осиповицького району Могильовської області Білорусі почали демонтувати в перших числах серпня, повідомляє "Радыё Свабода - Беларусь" із посиланням на супутникові знімки Planet Labs 24 серпня.

"Табір "Вагнера" під Осиповичами активно демонтують, - ідеться в повідомленні. - На ексклюзивному супутниковому знімку сервісу Planet Labs, який отримала "Свабода", можна побачити активну фазу демонтажу табору "Вагнера" в селі Ціль під Осиповичами. За нашими підрахунками, третину всіх наметів уже прибрано".

Уточнюється, що з 273 наметів прибрали вже 101. Якщо враховувати, що в кожному з наметів могли розміщуватися приблизно по 20 "вагнерівців", виходить, що табір могли покинути близько двох тисяч бійців, пише видання.

Поки немає інформації про те, чи виїхали найманці з Білорусі.

Раніше повідомлялося, що російські правоохоронці вважають, що в літаку Пригожина спрацював вибуховий пристрій.

Раніше також повідомлялося, що тіла Пригожина і Уткіна нібито офіційно впізнали. ЗМІ розповіли, хто і за якими саме ознаками зробив упізнання.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті