У Білому домі заявили, що підтримують план президента Зеленського щодо справедливого миру

Влада США підтримує План перемоги Зеленського та справедливий мир в Україні. Про це заявив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі на брифінгу 18 жовтня, пише "Суспільне" з посиланням на власну кореспондентку. 

"Очевидно, що ми все ще розглядаємо в його (План перемоги. - "ОстроВ") в деталях. Тому я не збираюся вдаватися в подробиці кожного окремого пункту. Але скажу, що, як ми чітко дали зрозуміти, ми підтримуємо план президента Зеленського щодо справедливого миру", - сказав Кірбі.

Він також зробив акцент на важливості підтримки плану перемоги українським народом й підкреслив, що США не будуть вести жодних дискусій щодо України без участі офіційного Києва.

"Ми не будемо вести жодних дискусій про Україну без українських представників, і ми, безумовно, не будемо вести жодних дискусій з іноземними лідерами, які, на нашу думку, не відповідають мирним планам президента Зеленського", - сказав Кірбі.

Раніше повідомлялось, що Зеленський представив План перемоги України, який містить п'ять пунктів: перший - запрошення в НАТО.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті