У Білому домі офіційно підтвердили, що США візьмуть участь в Глобальному саміті миру у Швейцарії

В Білому домі підтвердили, що США візьмуть участь в ініційованому Україною Глобальному саміті миру у Швейцарії, але не повідомили, чи братиме участь у заході президент Джо Байден.Про це на брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє "Суспільне".

"Ми брали активну участь у кожному з попередніх українських мирних самітів. Уряд США бере в цьому участь. І ми будемо представлені у цьому майбутньому саміті", — сказала вона.

На питання, чи буде присутній на саміті президент США Джо Байден, вона відповіла, що "не має більш конкретної інформації, якою може поділитись".

"Для нас важливо продовжувати переконуватись, що Україна має усі можливості, необхідні для захисту, а також для забезпечення справедливого та міцного миру", - додала Карін Жан-П'єр.

Раніше Bloomberg з посиланням на джерела повідомило, що президент США Джо Байден, ймовірно, пропустить Глобальний саміт миру наступного місяця через запланований захід зі збору коштів на передвиборчу кампанію в Каліфорнії, який він має відвідати разом із Джорджем Клуні, Джулією Робертс та іншими зірками.

Нагадаємо, раніше МЗС Китаю відреагувало на заклик Зеленського щодо участі у Саміті миру в Швейцарії

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті