У Бахмутській громаді перейменували понад 130 вулиць з російськими назвами

Понад 130 вулиць та провулків перейменували у Бахмуті та населених пунктах громади у рамках виконання закону про декомунізацію. Відповідне розпорядження підписав голова МВА Олексій Рева.

Напередодні місцеві чиновники анонсували 133 об’єктів топоніміки, які підлягали перейменуванню. Мешканцям запропонували три варіанти, як вони можуть взяти участь у голосуванні за нові назви.

"Перший - електронна Google-форма. Другий - осередки підтримки бахмутян по всій країні. Це для тих, хто не має комп'ютера, телефону. Вони могли в осередках заповнити пропозицію в паперовому вигляді. Ще була електронна пошта, куди людина надсилала пакет документів або пропозицію відповідно до вимог обговорення", - каже начальниця відділу внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Людмила Бондарєва.

За результатами голосування перейменували 106 вулиць, провулків та інших об'єктів топонімії у самому Бахмуті та 27 – у прилеглих населених пунктах знищеного міста.

Зокрема, вул. Ватутіна стала вул. Героїв Небесної Сотні, вул. Горького — вул. Олекси Тихого, вул. Ентузіастів — вул. Авдіївська. Замість вул. Гагаріна тепер є вул. Затишна, вул. Рабкоровська змінила назву на вул. Журналістів, а вул. Ломоносова — на вул. Європейська.

Як повідомлялося, у Костянтинівці та навколишніх селах "декомунізували" ще понад 170 вулиць і провулків.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті