"Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту" - Костін про військовий злочин росіян на Покровському напрямку

Окупанти розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку – розпочато розслідування за фактом чергового воєнного злочину армії РФ. Про це повідомив Офіс Генпрокурора 1 жовтня.

Зазначається, що 1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з’явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі сел Миколаївка і Сухий Яр Покровського району. 

"На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою. Такі дії є цинічним і грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікуються як тяжкий міжнародний злочин", - вказали у  Генпрокуратурі. 

"Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту. І це ще одне свідчення того, що вбивства та катування полонених — не випадковість, а цілеспрямована політика російського військового та політичного керівництва", - наголосив генеральний прокурор Андрій Костін

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наразі проводяться заходи щодо перевірки опублікованого матеріалу. Розпочато слідчі і розшукові дії, спрямовані на встановлення усіх обставин вказаного злочину. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, оприлюднено відео розстрілу росіянами 16-ти українських військових, які здаються в полон на Покровському напрямку.

Статті

Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Всі статті