Три дрони атакували підстанцію біля ЗАЕС, є поранені - МАГАТЕ

Одна з електропідстанцій поблизу міста Енергодар була атакована трьома безпілотниками, поранень зазнали 8 працівників Запорізької АЕС. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МАГАТЕ.

Як зазначив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі, ці неодноразові атаки безпілотників становлять загрозу ядерній безпеці та життю людей і мають бути припинені.

Експерти МАГАТЕ, які перебувають на ЗАЕС, повідомили, що побачили густий дим і почули вибухи з боку розподільчого пристрою після того, як їм повідомили, що безпілотники влучили в прилеглий ліс. Підстанція розташована за межами самого майданчика ЗАЕС. Наразі експерти МАГАТЕ не повідомляють про будь-які наслідки на майданчику.

Пізніше представникам МАГАТЕ повідомили, що неподалік від міста Енергодар було три удари безпілотників. Вони влучили в одну з електричних підстанцій, поранивши вісьмох працівників, один з яких потребував медичної допомоги. Ймовірний удар також спричинив витік масла щонайменше з одного з двох трансформаторів підстанції, пошкодив верхню частину одного з них, а також з'єднувальну лінію.

В результаті постраждала підстанція "Радуга" наразі виведена з ладу, але Енергодар та прилегла промислова зона все ще отримують електроенергію. Підстанції є життєво важливими частинами системи виробництва, передачі та розподілу електроенергії.

Нагадаємо, раніше МАГАТЕ повідомило, що на ЗАЕС була зруйнована зовнішня станція радіаційного моніторингу

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті