Троє мирних мешканців загинули у Запорізькій області внаслідок ворожих обстрілів

У Запорізькій області внаслідок ворожих обстрілів загинули троє мирних мешканців у ніч на 30 червня. Про це повідомили голова Запорізької ОВА Юрій Малашко й ДСНС України в Телеграм 30 червня.

"На жаль, загинули троє цивільних – у Новоданилівці 66-річна жінка, в Оріхові 51-річний чоловік, а у Малій Токмачці – 66-річний чоловік, – написав Малашко. – З Оріхова до медичного закладу евакуювали 52-річну жінку, яка отримала поранення".

Уточнюється, що окупанти хаотично били по 16 населених пунктах. Ворог вночі атакував обласний центр. Руйнування зазнали обʼєкти цивільної інфраструктури. По Левадному та Новодарівці здійснив 7 обстрілів з РСЗВ. 56 артилерійських ударів прийшлося по території прифронтових міст і сіл: Оріхову, Гуляйполю, Залізничному, Червоному, Чарівному, Малинівці, Степногірську.

"Додався 31 зруйнований об'єкт житлового фонду", – написав голова ОВА.

ДСНС України повідомила, що ворожа атака стала причиною одразу 10 пожеж.

"Російська армія здійснила черговий обстріл прифронтового міста Оріхів Пологівського району. – йдеться в повідомленні. – У результаті ворожої агресії виникло 10 пожеж".

Зазначається, що майже одночасно вогнеборці ліквідовували пожежі у житлових будинках, господарчих спорудах та гаражах. Рятувальники приборкали пожежі на загальній площі понад 900 кв. м.

Раніше повідомлялось, що окупанти завдали нічного удару "шахедами", а також вдарили по інфраструктурі Запоріжжя й Чугуєва із С-300.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті