Троє псевдопрокуророрів "ЛНР" предстануть перед судом

Найближчим часом судитимуть трьох колаборанів з Луганської області, які погодились обіймати "прокурорські", в тому числі керівні посади в окупаційних органах. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 2 листопада.

"Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно двох псевдокерівників незаконних "прокуратур" так званої "ЛНР" за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачені, які мали досвід роботи у так званій "генпрокуратурі ЛНР", добровільно погодилися "служити" у фейкових "правоохоронних органах" окупаційної влади держави-агресора.

Зазначається, що керувати новоствореною "прокуратурою Новопсковського району ЛНР" у квітні 2022 року окупанти призначили мешканця Луганська. Після отримання юридичної освіти цей чоловік до 2015 року працював в органах прокуратури Дніпропетровської області, пізніше виїхав до рідного міста.

Підкреслюється, що окупаційну "прокуратуру Старобільського району" у травні 2022 року очолив колишній прокурор органів прокуратури Луганщини, який у 2014 році залишився на тимчасово окупованій території.

"Після призначення вони прибули з території ОРЛО та почали організовувати діяльність очолюваних ними псевдопрокуратур, у тому числі здійснювати добір кадрів серед місцевого населення, – пише відомство. – Обвинувачені впроваджують загарбницьку політику, легалізовують "законодавство ЛНР", а також координують роботу з пошуку проукраїнські налаштованих громадян".

Зазначається, що, крім того, Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного жителя Луганщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

"У ході досудового розслідування встановлено, що житель смт Станиця Луганська, який до 2014 року працював в органах МВС України, в умовах тимчасової окупації вступив у злочинну змову з військами РФ та контрольованими ними представниками так званої "ЛНР", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що у квітні 2022 року він добровільно зайняв псевдопосаду "помічника прокурора прокуратури Станично-Луганського району ЛНР".

Раніше повідомлялось, що "ЛНРівця" з Суходольська взяли в полон у Сєвєродонецьку, попереду 8 років за ґратами.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті