Третя штурмова бригада підтвердила, що наступає на Харківщині

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ у своєму Телеграм-каналі ввечері 22 серпня офіційно підтвердила, що наступає на Харківщині.

Повідомляється, що ще 15 серпня внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два кілометри.

«Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20-ї армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано», - заявив командир бригади полковник Андрій Білецький.

Зазначається, що співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога, плюс ворожі сили підтримки. Але за чотири дні у живій силі ворог втратив три сотні особового складу, розбито або уражено значну кількість ворожої техніки й озброєння.

"Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу - штурмовики", - підкреслив командир бригади. 

Також зазначається, що інформацію про операцію не розголошували до цього часу з причин безпеки. Штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки на Луганщині та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад. 

"Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної арти. Противник намагається повернути втрачене. Але Третя штурмова тримає рубежі!", - підкреслюють воїни.

Статті

Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Всі статті