Торецьк горить, кожна його частина ... Фотографи Ліберови зафільмували місто, яке випалюють росіяни

Українські фотографи Костянтин та Влада Ліберови повернулися з прифронтового Торецька у Донецькій області, який щодня знищують росіяни. Фотографії з міста трагічних подій вони опублікували в соціальній мережі Instagram.

"Ми заїжджаємо в місто двома окремими групами. Я - з військовими, Влада - з Денисом Христовим, вже легендарним українським волонтером, з яким давно хотіли познайомитись, та його командою.⠀Місто зустрічає нас смогом, від якого важко дихати. Торецьк горить, кожна його частина. Місто випалено цілими кварталами, і як заїзд, так і саме пересування - рулетка, адже артилерія не стихає, а КАБИ лягають на місто ледь не кожної години..", - пише Костянтин.

"Бажаючих виїхати дійсно багато, але є й ті, хто боїться виїжджати, бо зневірені (таких більшість), як і ті, хто вочевидь «чекає». І ті й інші не виходять з підвалів, бо, по-перше, небезпечно, по-друге - нема куди, їх квартири та будинки давно розбиті російською артилерією", - розповів фотограф.

Він також зупинився на логістиці та пересуванні містом.

"Всі головні вулиці Торецька ледь не 24/7 контролюються ворожими фпв-дронами, створюючи так звані «дороги смерті», повні випалених автівок. В той час паралельні провулки та альтернативні шляхи дворами - розбиті артилерією так, що повалені дерева та уламки також майже унеможливлюють проїзд. Тож або ризикуєш залишитись без колеса, схопивши цвях чи уламок, або мусиш їхати основними артеріями і сподіватись, щоб РЕБ спрацює", - пише Ліберов.

"Торецьк почорнів та пахне смертю. Мертві птахи та рештки тварин розкидані спорожнілими вулицями. Зі слів дяді Віті, місцевого, якого разом із 5 папугами, двома котами та вівчаркою Бадою вивезла група Дениса - місцевих, що гинуть від обстрілів, ховають у власних дворах. Якщо взагалі вдається поховати.⠀Наші військові тримають місто, але дається це величезними зусиллями. В Україні слово «пекло» давно втратило свій сакральний сенс: міфічне пекло не страшне, коли ти так багато разів бачив реальне на власні очі", - поділився Костянтин Ліберов.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті