"Точаться важкі бої". Військові спростували інформацію про окупацію росіянами Новоолександрівки

Інформацію про окупацію Новоолександрівки Донецької області, розповсюджену ресурсом DeepState 23 червня, спростували військові 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка на сторінці бригади у facebook 24 червня. 

"Ресурс DeepState опублікував інформацію про ніби-то повну окупацію ворогом населеного пункту Новоолександрівка на Покровському напрямку. Пізніше цю "новину" підхопили і опублікували на своїх ресурсах низка медіа. ЗАЗНАЧЕНА ІНФОРМАЦІЯ щодо повної окупації ворогом населеного пункту Новоолександрівка НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ!!! У цьому випадку варто зазначити і наголосити наступне, що значна частина Новоолександрівки зайнята окупантами, але НЕ ВСЯ. Повністю населений пункт ворог НЕ КОНТРОЛЮЄ. Наразі на його вулицях точаться важкі бої. Переважаючий у силах противник пре несамовито, але бійці 110-ї ОМБр спільно з суміжними підрозділами надзусиллями стримують його дикий натиск", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що частина населеного пункту, в яку прорвався ворог, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються всі заходи для вибиття звідти окупантів. Тривають бої, ситуація під контролем підрозділів Збройних Сил України.

"Прохання до різного роду військових аналітиків та експертів з військової тематики: не розповсюджувати неперевірену інформацію, яка далека від істинної, а представників медіа - більш ретельно її перевіряти та користуватися офіційними джерелами інформації", - підкреслюється у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що ворог концентрує свої зусилля на Покровському напрямку.

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті