"Тіньовий флот" РФ із нафтових танкерів зменшився в 10 разів - Bloomberg

"Тіньовий флот" танкерів росії, який створювався для перевезення російської нафти світом, скоротився в 10 разів. Про це 10 липня повідомив Bloomberg.

"За даними міжнародної морської бази даних Equasis, створеної для сприяння безпечному судноплавству, компанія Gatik Ship Management, що розташована в Мумбаї, наразі управляє флотом із чотирьох невтягнутих танкерів. Ще у квітні вона налічувала 42 судна, причому більшість із них купили менш ніж за рік", - повідомили журналісти.

Зазначається, що сама компанія Gatik раніше викликала багато запитань у зв'язку з украй швидким зростанням флоту. Причому більша частина цих суден перевозила російську нафту.

Однак спочатку частина флоту цієї компанії втратила доступ до стандартної страховки через порушення цінового ліміту на транспортування російської нафти. А потім низка суден зовсім втратили втратили свою класифікацію в Регістрі Ллойда. Це ключова служба, яка затверджує основні технічні стандарти для суден.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в травні доходи росії від продажу нафти впали на 36%.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті