The Washington Post: США дозволили Україні збивати ракети або винищувачі над територією РФ за допомогою американської ППО

США не обмежують Україну в ударах зброєю, яку вони постачають, по ракетах або винищувачах над територією РФ, «якщо вони становлять загрозу для України». Про це виданню The Washington Post сказав анонімний чиновник в адміністрації Джо Байдена, - повідомляє Телеграм-канал «Настоящее время».

Однак, як кажуть джерела журналістів, Білий дім стурбований ударами України по російських радіолокаційних станціях у системі попередження про пуски ядерних ракет. У Вашингтоні побоюються, що подібні атаки «можуть призвести до дестабілізації обстановки». Подібні радіолокаційні станції не залучені у війну з Україною, але належать до «чутливих об'єктів».

«Усім має бути очевидно, що у США немає жодного наміру застосовувати ядерну зброю проти Росії. Але, безумовно, є побоювання з приводу того, як Росія може сприйняти, що її стримувальні можливості стають мішенню, а системи раннього попередження піддаються атаці", - заявив чиновник.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав ідею дозволити Україні застосовувати західну зброю для ударів по території РФ.

Раніше у мережі опублікували фото з наслідками удару безпілотників по надгоризонтній РЛС «Воронеж-ДМ» біля населеного пункту Глубокий у Краснодарському краї.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті