Сили ППО уночі збили 69 "Шахедів" та дві ракети

У ніч проти 28 вересня російські війська атакували Україну чотирма ракетами та 73 ударними дронами Shahed 131/136. Сили протиповітряної оборони збили 69 безпілотників та 2 ракети. Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Як зазначається, російські війська атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М», які запускали з тимчасово окупованого Криму, двома керованими авіаційними ракетами Х-59/69, які запустили із повітряного простору тимчасово окупованої частини Запорізької області, а «шахеди» — з Курська, Приморсько-Ахтарська, Орла та мису Чауда.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони.

У результаті протиповітряного бою вдалося збити дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударні дрони у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

Один безпілотник полетів у напрямку Росії, ще три — локаційно втрачені на території України.

Як повідомлялося, на підступах до Києва уночі 28 вересня ППО знищила близько півтора десятка "Шахедів". 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті