Сили оборони за добу взяли участь у 35 бойових зіткненнях на Донбасі та знищили 2 пункти управління окупантів

Сили оборони України за добу взяли участь у 35 бойових зіткненнях на території Донецької та Луганської областей, а також знищили два пункти управління окупантів. Про це 11 червня в ранковому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник і далі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулося 35 бойових зіткнень", - повідомили українські військові.

Крім цього, напередодні росіяни завдали ракетно-авіаційного удару вісьмома ракетами, зокрема чотирма крилатими ракетами "Іскандер" наземного базування. Також росіяни використали в рамках цієї атаки 35 ударних БПЛА "Shahed" по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури. Сили ППО змогли знищити дві крилаті ракети та 20 іранських дронів.

"Крім того, ворог завдав 92 авіаційних удари та здійснив 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки", - додали в Генштабі.

Своєю чергою українські пілоти минулої доби завдали 16 ударів по районах зосередження особового складу і два - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також у повітрі вдалося знищити чотири дрони-розвідники різних типів.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби вразили 2 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 1 артилерійський підрозділ на вогневій позиції та ще 4 важливих об'єкти противника", - наголошується у зведенні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні під час обстрілу Харківщини окупанти вбили рятувальника.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті