Сили оборони відбили атаки росіян на шести напрямках, за добу було 37 боєзіткнень – Генштаб

Сили оборони України протягом доби відбили атаки окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках, завдали ударів по районах зосередження росіян та їхньої техніки. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в зведенні вранці 9 жовтня.

"Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Протягом минулої доби відбулося 37 бойових зіткнень", - йдеться у повідомленні. 

Загалом ворог завдав шість авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ та цивільних об’єктів України.

Так, на Куп’янському напрямку наші захисники відбили три атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка, а на Лиманському напрямку стримали чотири ворожі атаки в районі села Макіївка.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки ворога північніше Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

Водночас на Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив близько 15 невдалих атак в районах Авдіїївки, Мар’їнки та Новомихайлівки. Ще одну атаку противника Сили оборони відбили в районі північніше Новопрокопівки Запорізької області.

Як повідомлялося, протягом доби авіація Сил оборони завдала три удари по районах зосередження особового складу та техніки окупантів.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті