Сили оборони утримують ініціативу на трьох східних напрямках, наступ на півдні триває – Генштаб

Сили оборони України утримують ініціативу на  Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках і продовжують вести наступальну операцію на південному фронті. Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ вранці 11 вересня.

Зазначається, що протягом минулої доби відбулося понад 30 бойових зіткнень. 

Так, на Бахмутському напрямку Сили оборони мають частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах, тривають жорсткі бої. 

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках українські бійці тримають ініціативу, стримуючи ворога, проводять штурмові дії і відвойовують захоплені ворогом території. 

На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах. На Херсонському напрямку ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять успішне ураження по тилам противника.

Як повідомлялося, втрати ворога перевищили 320 осіб за добу на Таврійському напрямку.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті