Сили оборони мають успіхи біля Бахмута і на півдні – Маляр

Сили оборони мають просування на південному фланзі довкола Бахмута, а також на Бердянському і Мелітопольському напрямках. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram

"Сьогодні ми продовжували рух вперед на південному фланзі довкола Бахмута. Є певні просування. Північний фланг – тривають бої без зміни положень. На Бахмутський напрямок ворог зараз стягує додаткові сили і засоби", - написала Маляр. 

За словами Маляр, у самому місті Бахмут тривають обстріли з обох сторін. Ворог інтенсивно обстрілює, в тому числі, з великокаліберних кулеметів, ПТУРів, розгорнув систему спостереження.

Коментуючи ситуацію на півдні, заступниця міністра зазначила, що у суботу Сили оборони "поступово, але впевнено" просуваються на Бердянському і Мелітопольському напрямку.

"По всіх напрямках наступу тривають бої. Наші оборонці роблять свою роботу довкола декількох населених пунктів. Але всі деталі – тоді, коли дозволить безпека операцій", – зазначила вона.

Маляр також розповіла, що на Куп‘янському та Лиманському напрямках ворог поводиться активно. У суботу здійснив декілька спроб наступати, але зазнав невдач та поніс втрати.

На Авдіївському напрямку тривають бої. Ворог безуспішно намагається наступати, але українські оборонці "не залишають йому жодного шансу".

На Мар‘їнському напрямку ворог збільшив штурмові дії із застосуванням техніки, але безуспішно.

"Наші оборонці відбили всі штурми та відчутно знищили ворожий наступальний потенціал", - додала Маляр.

Нагадаємо., ЗСУ підтвердили успішний удар по Чонгарському мосту

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті