Суд у Ростові засудив до 20 років колонії спецназівця ГУР, який потрапив у полон під час висадки десанту у Криму в жовтні 2023 року

Російський суд засудив до 20 років колонії спецназівця Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Олександра Любаса, який потрапив у полон під час висадки десанту в анексованому Криму у 2023 року. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ та "Центр журналістських розслідувань" 3 вересня. 

"Південний окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму військовослужбовця спецназу Головного управління розвідки Міноборони України Олександра Любаса, який потрапив у полон після висадки десанту в тимчасово окупованому Криму", - сказано в повідомленні "Центру журналістських розслідувань".

Зазначається, що російський суд визнав Любаса винним у "тероризмі, незаконному перетині кордону і контрабанді зброї та вибухівки".

"В жовтні 2023 року Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що українські спецпризначенці десантувалися на території окупованого Криму й атакували війська РФ, а після виконання завдання відійшли. Тоді представник української військової розвідки Андрій Юсов розповів, що група спецпризначенців відійшла з певними втратами. Пізніше російські ЗМІ повідомили, що нібито ФСБ затримала у Криму "диверсантів". Низка Телеграм-каналів опублікувала відео", - йдеться в повідомленні.

Раніше в СБУ повідомили, що переговорну групу з обміну полоненими з РФ буде розширено.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті