Суд у Москві заочно засудив українського продюсера Олександра Роднянського до 8,5 років ув'язнення

Українського продюсера Олександра Роднянського в Москві засудили до 8,5 років ув'язнення рішенням суду 21 жовтня. Про це з посиланням на свого кореспондента пише російське видання «Медіазона» 21 жовтня.

«Продюсера Олександра Роднянського заочно засудили до 8,5 років колонії у справі про військові «фейки». Про це повідомляє кореспондент «Медіазони» із залу Басманного суду Москви», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що прокурор Ісаєва просила засудити Роднянського до 9,5 років колонії.

«Продюсера засудили за чотири публікації про російську атаку по пологовому будинку в Маріуполі, про вбивства російськими військовими мирних жителів в Україні та про атаки російської армії по цивільних цілях у Києві, Дніпрі та Запоріжжі», - уточнюють у повідомленні.

Як підкреслює «Медіазона», суд над Роднянським - найдовший заочний процес щодо «фейків» у Росії. Він почався в липні 2023 року, але на початку 2024 року справу передали новій судді, і процес стартував наново з повторним допитом свідків та експертів.

Олександр Роднянський прокоментував вирок суду у своєму Телеграм-каналі.

Зокрема, він зазначив: "Прокурор у своїй промові сказала, що в моїх постах «негативне ставлення до російських військових виражене через характеристику їхньої діяльності як загарбницької». І я з прокурором ... згоден. Як і весь світ. Війна Росії в Україні - загарбницька і підла".

Раніше повідомлялося, що Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр» у 2022 році через війну в Україні.

Статті

Країна
21.10.2024
15:00

Рієлтерство зсередини. Вимушений досвід вимушеної переселенки

Ось що таке рієлтерство загалом – шахер-махер. Досі соромно від цих спогадів. Заспокоює одна обставина. У той період у мене захворів кіт, домашній улюбленець та член сім'ї.
Донбас
20.10.2024
18:24

Воювати в Україну приїжджають злочинці, жебраки та душевнохворі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу захлинаючись від захвату цитували чергові заяви Путіна. Кожна з них сама по собі виглядала цілком серйозно, але під час спроби скласти їх у єдину картинку чітко було видно відсутність логіки в оратора та...
Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Всі статті