Столтенберг заявив, що найкращим способом припинення вогню є вступ України до НАТО

Найкращий спосіб забезпечити "припинення вогню" на фронті - це членство України в НАТО. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на Громадському форумі НАТО, повідомляє РБК-Україна..

Столтенберг зазначив, що якщо бої в Україні припиняться, то він "хоче переконатися, що це справді кінець війни, тому що те, що ми бачили, є шляхом агресії".

Він нагадав, що спочатку росія анексувала Крим, а через кілька місяців окупанти пішли на схід Донбасу.

"Ми сказали, що це неприпустимо. Тоді у нас була перша Мінська угода про визначення лінії припинення вогню. Це було порушено, і Росія просунула лінію фронту далі на захід у 2014 році. У нас був "Мінськ-2" у 2015 році, і тоді росіяни чекали сім років та мали повномасштабне вторгнення в Україну у 2022 році", - сказав генсек НАТО.

У результаті, за його словами, "ми побачили схему, коли росіяни брали Україну шматочками".

"Отже, якщо зараз буде нове припинення вогню, нова угода, ми повинні бути на 100% впевнені, що на цьому вона закінчиться, незалежно від того, де ця лінія. І тому я твердо вірю, що під час припинення бойових дій, ми повинні забезпечити, щоб Україна мала можливості для стримування майбутньої агресії з боку Росії", - наголосив Столтенберг.

Він додав, що для припинення вогню на фронті Україні потрібні гарантії безпеки.

"І, звісно, найкращою та найсильнішою гарантією безпеки буде 5 стаття. Тому я вважаю, що спосіб забезпечити припинення цього - це фактично членство в НАТО", - зазначив генсек Альянсу.

Нагадаємо, у НАТО назвали головну причину, чому Україна не може зараз вступити до Альянсу. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті