Стала відома дата третього саміту Кримської платформи

У Києві в гібридному форматі 23 серпня відбудеться третій міжнародний саміт Кримської платформи, 22 серпня заплановано експертну дискусію. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джапарову.

"23 серпня цього року в Києві в гібридному форматі відбудеться третій міжнародний саміт Кримської платформи. Минулого року ми змогли залучити країни Глобального Півдня. Сьогодні учасниками Кримської платформи є 61 країна і міжнародна організація. Завдання - розширити географію", - розповіла Джапарова.

Вона зазначила, що, зокрема, саміт буде присвячений питанням відновлення та майбутнього Криму, як Україна бачить Крим, а також питанням безпеки, зокрема чорноморської.

Крім того, за словами Джапарової, 22 серпня, за день до саміту Кримської платформи, буде проведено експертну дискусію. Підготовчі заходи до цих двох днів уже розпочалися.

"Сьогодні у президента України буде зустріч, де ми проводитимемо нараду з підготовки до саміту і проговорюватимемо весь спектр організаційних питань. Я щиро вірю, що саміт буде черговим успіхом нашої дипломатії", - сказала вона.

Заступниця міністра наголосила, що Кримська платформа - це безпрецедентний формат, який на сьогодні об'єднує країни та міжнародні організації з одним стратегічним завданням - деокупацією Криму.

Нагадаємо, росія програла справу проти України у Європейському суді з прав людини. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті