США замовили виробництво для України понад 4000 ракет Javelin

Армія США замовила ракети Javelin на суму на суму 1,3 мільярда доларів США, що є найбільшим однорічним контрактом на виробництво Javelin на сьогодні. Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на спільне підприємство виробників.

Зазначаэться, що понад 4000 ракет Javelin з цього контракту відправляються в Україну для поповнення запасів.

Виробники - компанії Lockheed Martin та Raytheon - повідомляють, що ця угода є частиною контракту на виробництво ракет Javelin та супутнього обладнання та послуг, який було укладено в травні 2023 року. Цей багаторічний контракт може сягнути 7,2 мільярда доларів США на виробництво «невизначеної кількості» ракет між 2023 і 2026 роками.

Виробники повідомляють, що цей контракт передбачає закупівлю систем озброєння Javelin і підтримку виробництва для армії США. Згідно з повідомленням, планується збільшити виробництво Javelin All Up Round (AUR) до 3960 на рік до кінця 2026 року.

"Зараз, як ніколи, Javelin визнано найефективнішою, перевіреною в боях системою протиброньової зброї у світі", — сказав Енді Амаро, президент JJV і програмний директор Javelin у компанії Raytheon.

Спільне підприємство повідомляє, що має понад 25 міжнародних клієнтів по всьому світу і досі виробило понад 50 000 ракет Javelin і понад 12 000 командних пускових установок багаторазового використання.

Ракети Javelin входять у переважну більшість пакетів американської допомоги. Зокрема, останній пакет допомоги, про який було оголошено 23 серпня, включав понад 10 000 протиброньових систем Javelin.

Перша партія ракет Javelin надійшли в Україну ще перед початком повномасштабного вторгнення і українські війська активно застосовували ці ракети у ближньому бою проти російських танкових колон.

Але пізніше російські бронемашини намагалися не наближатися до українських військ на відстань пострілу з "джавелінів" і українці стали економити дорогі американські ракети, пояснювали українські експерти в інтерв'ю ЗМІ.

Як повідомлялося, у США завод із виробництва снарядів, які використовує Україна, наростив виробництво на 50%.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті