США відправляють до берегів Ізраїлю авіаносну ударну групу

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про чергові заходи підтримки Ізраїлю. Глава Пентагону віддав розпорядження про переміщення авіаносної ударної групи в східне Середземномор'я до берегів єврейської держави, - повідомляє ізраїльський "9 канал".

До складу з'єднання кораблів входить авіаносець "Джеральд Форд", ракетний крейсер "Нормандія" класу "Тікондерога", а також есмінці класу "Арлі Берк", "Томас Хаднер", "Ремедж", "Карні" і "Рузвельт".

На борту авіаносця може перебувати до 90 літальних апаратів різного класу: новітні F-35, винищувачі F-18, літаки дальнього радіолокаційного виявлення та електронної протидії, БПЛА і багатоцільові вертольоти "Сі хок". Крейсери та есмінці оснащені різними видами озброєння. Основним є ракети "Томагавк".

Крім того, Ллойд Остін ухвалив рішення про посилення ескадрилій F-35, F-15, F-16 і А-10 у регіоні.

Очільник Пентагону пішов на цей крок у відповідь по слідах безпрецедентного нападу ХАМАСу та після детальних обговорень із президентом США Джо Байденом.

Уряд Сполучених Штатів також оперативно надасть ЦАХАЛу (Армії оборони Ізраїлю) додаткове обладнання та ресурси, включно з боєприпасами. "Перші пакети допомоги ми відправимо вже сьогодні, вони прибудуть до Ізраїлю найближчими днями", - пообіцяв міністр оборони США.

Очевидно, перша допомога почала надходити набагато швидше за анонсований Остіном термін. Вантажний літак ВПС США вже прибув в аеропорт Бен-Гуріон з найбільшої американської військової бази на Близькому Сході Аль-Удейб, розташованої в Катарі.

Рішення глави Пентагону прокоментував генерал Майкл Курилла, начальник Центрального командування збройних сил США (Центкому), до зони відповідальності якого входить Близький Схід.

"США твердо підтримують наших ізраїльських і регіональних партнерів в усуненні ризиків через будь-яку сторону, яка прагне розширити конфлікт, - заявив генерал. Під "будь-якою стороною" американський військовий, вочевидь, мав на увазі ліванське терористичне угруповання "Хізбалла".

На повідомлення про прибуття американського авіаносця вже відреагувала адміністрація ХАМАСу, яка оголосила, що США "забезпечують підтримку окупаційному режиму і приєднуються до агресії проти палестинського народу".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті