США попередили Китай про наслідки у разі постачання зброї росії

Офіційний представник Держдепартаменту США 30 грудня попередив, що Китай зіткнеться з наслідками, якщо вирішить поставити зброю росії. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначається, що заява представника Держдепартаменту США пролунала після того, як президент РФ путін поговорив по відеозв'язку з головою КНР Сі Цзіньпіном і закликав його до нарощування військової співпраці.

За словами представника американського зовнішньополітичного відомства, США стурбовані зближенням Китаю з росією у момент, коли Москва продовжує вторгнення в Україну.

"Пекін говорить про свій нейтралітет, але його поведінка ясно показує, що він, як і раніше, вкладається у тісні відносини з Росією", - сказав спікер Держдепу, пообіцявши, що США продовжать уважно стежити за ситуацією.

В офіційних повідомленнях про розмову путіна з Сі Цзіньпіном немає даних про те, як саме китайський лідер відреагував на заклик глави Кремля розширити співпрацю у військовій сфері.

Офіційно Пекін займає нейтральну сторону у російсько-українській війні. Раніше повідомлялося, що Китай попереджав росію про неприпустимість використання під час конфлікту ядерної зброї.

Як повідомлялося, Глава КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий бути глобальним партнером росії.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті