США можуть дозволити Україні удари вглиб РФ британськими та французькими ракетами - Times

Сполучені Штати можуть дозволити Україні використовувати британські та французькі ракети для ударів по території Росії. Але не американську зброю. Про це повідомляє The Times, - пише РБК-Україна.

За даними анонімних джерел видання, президент США Джо Байден може дати зелене світло президенту України Володимиру Зеленському на використання ракет Storm Shadow та їхніх французьких аналогів Scalp для ураження цілей на російській території на тій підставі, що Велика Британія та Франція підтримують такий крок.

Водночас, США навряд дозволять Україні застосовувати для ударів американські ATACMS.

Очікується, що Байден обговорить це питання з іншими європейськими лідерами, щоб вислухати їхні думки щодо будь-яких змін у політиці.

Наразі відомо, що і Британія, і Франція підтримують зняття обмежень на використання Україною своїх далекобійних ракет, але поки що американці блокують ці зміни, побоюючись ескалації

Раніше в ЗМІ поширювалась інформація, що США дозволить країні завдавати глибокі удари по Росії під час приїзду державного секретаря США Ентоні Блінкена. Вчора, 11 вересня, до Києва приїхали Блінкен та глава МЗС Британії Девід Леммі. Та все ж відповідного рішення ухвалено не було.

Як повідомлялося, російський диктатор Путін уперше прокоментував публікації про те, що США і країни Європи можуть дозволити ЗСУ завдавати ударів по Росії високоточною західною зброєю великої дальності. 

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті