США, Ізраїль та Єгипет домовилися відкрити "зелений коридор" із Сектору Газа

Єгипет, Ізраїль та Сполучені Штати домовилися відкрити "зелений коридор" для іноземців, які мешкають у Секторі Газа. Він проходитиме через прикордонний пункт "Рафах" у Єгипті. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Time of Israel.

Високопоставлений єгипетський чиновник, ім'я якого не розголошують, заявив, що Ізраїль погодився утриматися від нанесення ударів по районах, через які проходитимуть іноземці на шляху з обложеної палестинської території.

Він додав, що в переговорах брав участь Катар, а їхні учасники отримали схвалення ХАМАС та "Ісламського джихаду".

Угода не стосується заручників, утримуваних ХАМАСом, додав чиновник.

Водночас другий представник єгипетської сторони на КПП "Рафах" повідомив, що вони отримали "інструкції" знову відкрити його в суботу вдень для іноземців, які прибувають із Сектора Гази.

Нагадаємо, інформація, що громадяни України можуть бути у полоні ХАМАСу, не підтвердилася.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті