США через "бухгалтерську помилку" відправлять в Україну озброєння ще на 2 млрд доларів

Рахункова палата США виявила додаткові бухгалтерські помилки в розрахунках Пентагону щодо вартості боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправленого в Україну, на суму 2 мільярди доларів. Про це повідомляє «Голос Америки».

Виявлено, що «загалом унаслідок неправильної оцінки виявилося, що бюджет американської допомоги збільшився до 8,2 мільярда доларів», повідомляється у звіті уряду США, опублікованому в четвер.

Міністерство оборони «зіткнулося з труднощами під час точної оцінки товарів оборонного призначення, відправлених в Україну, через нечіткі визначення в бухгалтерській звітності», йдеться в новій доповіді Рахункової палати уряду (The Government Accountability Office - GAO).

Раніше 2023 року Пентагон заявляв, що співробітники використовували поняття «вартість відновлення» замість «амортизаційної вартості» для підрахунку коштів, витрачених на допомогу Україні.

Виявлена різниця в розмірі 6,2 мільярда доларів відкрила можливість для відправки до Києва техніки та обладнання ще на кілька мільярдів доларів.

Потім Пентагон повідомив GAO, що «відтоді було виявлено завищення вартості ще на 2 мільярди доларів».

У результаті в Україну може бути відправлена партія озброєння ще на суму в 2 мільярди доларів для покриття різниці в розрахунку допомоги, схваленої адміністрацією Байдена.

У GAO заявили, що «розпливчасте визначення вартості обладнання і техніки в Законі про іноземну допомогу та відсутність конкретних вказівок щодо оцінки скорочення витрат призвели до невідповідностей у заявленій вартості військової допомоги».

В одному прикладі, наведеному в доповіді GAO, 10 автомобілів було оцінено в 7 050 000 доларів США, хоча підтверджувальна документація засвідчила, що їхня балансова вартість дорівнює нулю.

Як повідомлялося, країни G7 обговорять план кредиту для України на 50 млрд доларів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті