Одразу після деокупації населених пунктів будуть організовувати евакуацію, щоб люди перезимували в теплі – Гайдай

Після деокупації населених пунктів Луганської області, як тільки обстріли стануть менш щільними, обласна влада буде організовувати евакуаційні рейси, щоб мешканці регіону мали змогу перезимувати в теплі. Про це повідомив голова луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі ранкового марафону "Єдині новини" 14 жовтня.

"Ми дуже сподіваємося, що після деокупації зможемо наводити стабільні евакуаційні рейси, – сказав Гайдай. – У нас є куди поселити людей, щоб вони не позамерзали, тому що російська армія розстріляла всю критичну інфраструктуру області".

Він уточнив, що в тих населених пунктах Луганщини, де велись активні бойові дії, залишається не дуже багато людей, але все ж таки їхня кількість обчислюється не десятками й сотнями, а тисячами.

Підкреслюється, що вільного доступу в сім деокупованих населених пунктів області зараз немає, адже ці села росіяни щільно розстрілюють.

"Окупанти знають, що там залишилося цивільне населення і де саме мешкають люди, та все одно відкривають вогонь", – підкреслив голова ОВА.

Раніше повідомлялось, що в деокуповані села Луганщини планували заїхати з гумвантажем 13 жовтня, але через обстріли це не вдалось.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті