Спроба переплисти Дністер і потрапити у Молдову за $10 тисяч для українця закінчилась смертю

Для одного з порушників кордону спроба переплисти Дністер закінчилася загибеллю, ще трьох ухилянтів затримали українські прикордонники. Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ) у Телеграм 25 червня.

"Дістатися Молдови за $10 тисяч - на таку пропозицію від анонімних ділків в інтернеті спокусилися четверо українців. Проте організатори "подорожі" до останнього не попереджали, що для цього доведеться долати Дністер і що це може бути смертельно небезпечним", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що коли прикордонники викрили "туристів", ті кинулися у воду та сподівалися доплисти до човна. Проте перевізник різко розвернув плавзасіб назад у Молдову. Троє чоловіків повернулися на берег, а четвертий таки продовжив долати річку вплав та згодом зник під водою. Прикордонники розпочали рятувальну операцію за допомогою катерів та, на жаль, врятувати молодика не вдалося. 

Трагедію розслідують співробітники Національної поліції.

Раніше повідомлялось, що одразу 8 ухилянтів мали намір переправитися через Тису. Їм допомагали підлітки.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті