Справа Коломойського: БЕБ завершило розслідування щодо олігарха за фактом заволодіння 5,3 млрд гривень

Детективи БЕБ завершили розслідування у справі відомого олігарха, виокремивши матеріали в окреме кримінальне провадження. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України 21 серпня.

За даними БЕБ, стороні захисту було відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення. Але все ще триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи.

Наразі розслідування завершено за 4 статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191.

Мова йде про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд гривень в касу банку. Також про заволодіння понад 5,3 млрд гривень, які надалі були легалізовані.

Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема це понад 2 млрд гривень.

Окрім цього детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд гривень "УКРНАФТА" та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність. Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались.

Хто саме є фігурантом справи у БЕБ не назвали, однак ймовірно мова про олігарха Ігора Коломойського.

Коломойського підозрюють у кількох справах. Зокрема, він міг незаконно заволодіти 9,2 млрд гривень. Окрім цього Нацполіція підозрює його у замовленні вбивства адвоката, який відмовився від співпраці.

У зв'язку з цим Коломойському було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1,9 млрд гривень.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті