Співробітники ГУР встановили прізвища російських воєнних злочинців з екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3 

Співробітники ГУР встановили воєнних злочинців з числа екіпажу знищеного бомбардувальника Ту-22М3, - повідомив пресцентр розвідки 4 серпня.

"Ексклюзивні деталі операції зі знищення стратегічного бомбардувальника рф Ту-22М3, проведеної ГУР МО України та Повітряними Силами ЗСУ 19 квітня 2024 року, а також встановлені дані російських воєнних злочинців з числа екіпажу літака опубліковано у документальному матеріалі Артема Шевченка.  Як відомо, знищений за понад 300 км від лінії фронту російський бомбардувальник Ту-22М3  упав поблизу хутора Богомолов у Ставропольському краї РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що літак з бортовим номером «11» належав до складу 52-го важкого бомбардувального авіаполку (в/ч 33310, авіабаза «шайковка» калузької області рф). Вказаний авіаполк входить до 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіадивізії командувальння дальної авіації ПКС РФ. 

Нагадується, шо 19 квітня 2024 року бомбардувальник Ту-22М3 злетів з північно-кавказької авіабази «Моздок» до станиці Кущевської у Краснодарському краї РФ ― рубежу пуску ракет Х-22 по території Україні.

"Це був його останній політ.  Літак був уражений на відстані 308 кілометрів, достатньо далеко. Скажімо так, плідна і довга робота дає про себе знати. [...] Це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні», ― розповів тоді в інтерв`ю ВВС начальник ГУР МОУ Кирило Буданов.

Згодом Воєнна розвідка України встановила імена та детальні відомості про чотирьох воєнних злочинців зі складу екіпажу знищеного російського бомбардувальника Ту-22М3.  

"Усі четверо змогли катапультуватись, вижили двоє воєнних злочинців: 

  • командир корабля – Колєсніков Сєрґєй Анатольєвіч, заступник командира ескадрильї з військово-політичної роботи, майор, особистий номер Е-199209, проживає у Шайковці, будинок 7, кв.55, розлучений, має дочку.
  • штурман авіазагону – Скрябічєв Алєксандр Владіміровіч, капітан, особистий номер Е-179241, проживає у шайковці, будинок 1, кв.8, дружина – Скрябієчєва Наталія, двоє синів.    
  • помічник командира корабля – Кононов Андрєй Юрієвіч, капітан, особистий номер Ф-193346, проживав у Шайковці, будинок 1, кв. 41, дружина – Кононова Свєтлана, дві доньки. Ліквідований разом з літаком ТУ-22М3 19 квітня 2024 року.
  • штурман-оператор авіазагону – Грушанін Андрєй Алєксандровіч, старший лейтенант, особистий номер МТ- 498741, розлучений, дітей немає. Ліквідований разом з літаком ТУ-22М3 19 квітня 2024 року", - повідомили у ГУР.

Додається, що повні профайли на цих льотчиків та інших російських воєнних злочинців із детальним описом їхніх злодіянь розміщено на спеціальному порталі «Книга катів українського народу» (https://russian-torturers.com/), (https://russian-torturers.com/) який постійно оновлюється і поповнюється.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті