Союзники росії Киргизія і Таджикистан знову вбивають один одного

Союзники росії щодо "Організації договору про колективну безпеку" (ОДКБ) Киргизія та Таджикистан відновили бойові дії у прикордонних районах. Про це повідомляють російські ЗМІ.

За інформацією прикордонної служби Киргизії, "таджицька сторона відкрила вогонь по киргизьким прикордонникам застави "Карамик". 

"Порушивши в черговий раз усі домовленості про припинення вогню та відведення військ і сил від лінії кордону, таджицька сторона відкрила вогонь зі стрілецької та групової зброї Карамик", - звинувачує Киргизія.

Зазначається, що станом на 18:20 ситуація на киргизько-таджицькій ділянці державного кордону в Чон-Алайському районі Ошської області знову характеризується як напружена.

Нагадується, що конфлікт на киргизько-таджицькому кордоні із застосуванням зброї розпочався 14 вересня. Перестрілки між військовослужбовцями двох країн сталися у Баткенському районі однойменної області Киргизії.

Повідомлялося про бойові зіткнення в Баткенському та Лейлексському районах. Таджицька сторона, за даними киргизької сторони, застосовувала танки, БТР, БМП, міномети, а також ракетні системи залпового вогню для завдання ударів по населених пунктах і прикордонних заставах в Киргизії.

За даними міністерства охорони здоров'я Киргизії, внаслідок збройних сутичок загинули 24 особи, постраждали 122 особи. У МНС республіки повідомили, що із зони конфлікту евакуйовано понад 136 тис. громадян.

Таджикистан та Киргизія - союзники росії з "Організації договору про колективну безпеку" (ОДКБ), до якої також входять Білорусь, Вірменія та Казахстан. У разі військового нападу на одну з країн вони повинні надавати один одному допомогу. Однак у ще одному конфлікті - Вірменії та Азербайджану - Єреван допомоги так і не дочекався. Казахстан також відмовився надсилати миротворців до Вірменії.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті