«Союзники по НАТО мають намір зміцнювати обороноздатність України": Столтенберг екстрено скличе раду НАТО-Україна на прохання Києва

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скличе раду НАТО-Україна на прохання Києва 28 серпня. Про це з посиланням на заяву прес-секретаря НАТО Фарах Дахлаллах пише Reuters.

«Зустріч відбудеться на рівні послів. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров проінформує союзників через відеозв'язок про ситуацію на полі бою і першочергові потреби в засобах», - повідомила Дахлаллах.

За її словами, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скличе в середу, 28 серпня засідання Ради НАТО-Україна на прохання Києва.

«Завтрашня зустріч відбудеться після нещодавніх хвиль масованих російських ударів по українському цивільному населенню та інфраструктурі. Союзники по НАТО надали суттєву підтримку протиповітряній обороні України і мають намір і далі зміцнювати обороноздатність України», - заявила також прессекретар Альянсу.

Як зазначає Reuters, раду НАТО-Україна було створено торік для забезпечення тіснішої координації між Альянсом і Києвом, у засіданнях ради зазвичай присутні посли країн-членів НАТО та офіційні особи України.

Раніше повідомлялося, що Столтенберг оголосив про призначення Патріка Тернера старшим представником НАТО в Україні.

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті