Повідомлено про підозру двом колаборантам, які "керують" в окупаційних органах влади Донеччини – ДБР

ДБР повідомило про підозру двом колаборантам, які зайняли керівні посади в окупаційних органах влади Донеччини. Про це повідомило Державне бюро розслідувань (ДБР) у своєму Телеграм-каналі 23 листопада.

"За оперативного супроводу поліцейських Департаменту захисту інтересів суспільства і держави працівники ДБР встановили двох громадян України, які погодились співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої "ДНР", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в березні 2022 року посаду так званого "заступника голови адміністрації Володарського району ДНР" обійняла уродженка Донецької області, а у вересні місцевий мешканець добровільно став так званим "першим заступником голови Першотравневої районної адміністрації донецької народної республіки".

Підкреслюється, що колаборанти виконують обов’язки на цих посадах та всіляко сприяють ворожій владі.

"Вказаним особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України), – пише відомство. – Санкція статті передбачає обмеження волі до 15 років з конфіскацією майна".

Раніше повідомлялось, що окупанти в тимчасово захопленому Маріуполі в рази посилили патрулювання.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті