Скеровано до суду справи стосовно 15 ексспівробітників ДСНС у Маріуполі за фактом держзради - прокуратура

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 15 ексспівробітників Головного управління ДСНС України в Донецькій області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року колишні працівники 3-го Державного пожежно-рятувального загону залишились в окупованому військами рф м. Маріуполь. Знехтувавши присягою на вірність Українському народові, 6 командирів відділень, 3 начальників караулу й рятувального відділення, 5 пожежних-рятувальників та водій добровільно перейшли на бік ворога. Вони обійняли посади в незаконно створеному «пожежно-рятувальному загоні м. Маріуполя», а один з них отримав підвищення до заступника начальника пожежної частини. Воєнізований орган, до якого працевлаштувались підозрювані, підпорядковується так званому міністерству у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих "днр", - повідомляє прокуратура. 

"Виконуючи покладені на них окупантами обов’язки, лейтенанти, прапорщики, сержанти й рядовий спираються на законодавство держави-агресора. Крім того, вони беруть участь у розборі завалів зруйнованих житлових будинків та інших споруд, чим допомагають приховувати наслідки російських бомбардувань. Обвинувачувані переховуються від слідства на тимчасово непідконтрольній Україні території. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську. Максимальне покарання за санкцією статті – довічне позбавлення волі", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, реальні 13 років ув'язнення отримав колаборант зі Сватівського району, який спробував стати "вимушеним переселенцем".

Статті

Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Всі статті