Сі Цзіньпін на зустрічі з Дудою повідомив, що Китай має власний план щодо мирних переговорів по Україні

Голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Пекіні заявив, що Китай прагне мирних переговорів і політичного врегулювання «української кризи», та що його країна діятиме у свій власний спосіб для досягнення такої мети. Про це йдеться в повідомленні МЗС КНР про переговори глав двох держав, - повідомляє Укрінформ.

«Сі Цзіньпін підкреслив, що позиція Китаю стосовно «української кризи» (так у КНР називають війну Росії проти України – прим.) полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню», - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

На переконання китайського лідера, зараз необхідно докласти зусиль для запобігання розширенню й посиленню конфлікту, зменшити напруженість та створити умови для мирних переговорів. 

«Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні «кризи в Україні» у свій власний спосіб та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню кризи й побудові ефективної і стійкої архітектури європейської безпеки», - цитує лідера країни МЗС.

При цьому Сі зауважив, що Пекін виступає проти критики іншими країнами його «звичайної торгівлі» з Росією, метою чого, за його словами, є дискредитація Китаю.

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті