Ще понад 300 жителів Донеччини прибули евакуаційним потягом з Покровська на Рівненщину

Ще понад 300 жителів Донеччини прибули евакуаційним потягом з Покровська на Рівненщину. Про це у Телеграм 23 серпня повідомляє Покровська МВА.

"Вчора, 22 серпня з Покровської залізничної станції до міста Рівне вирушив евакуаційний потяг, яким розпочали свій шлях до безпеки 342 жителі Донеччини. 224 з них попрямували до Рівного. Серед евакуйованих - 38 осіб з інвалідністю та 68 дітей, найменшій з яких 3 місяці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що активно сприяють процесу виїзду жителів регіону представники ДСНС, інспектори КП «Муніципальна служба правопорядку», фахівці Управління соцзахисту населення та інспектори ККСН. Вони допомагали пасажирам з посадкою та з багажем: переносили особисті речі та домашніх улюбленців.

Всі евакуйовані особи були забезпечені водою, харчуванням від World Central Kitchen.

«Янголи спасіння» за підтримки ЮНІСЕФ оформили для сімей з дітьми, евакуйованих примусово, разову грошову допомогу у розмірі 10800 грн на кожного члена родини.

"Не зволікайте, евакуюйтеся! Це єдина можливість врятувати своє життя!", - закликає Покровська МВА.

На Донеччині цілодобово працюють два номери кол-центру для заявок на евакуацію: 0 800 500 121 та 073 050 01 21.

Статті

Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Всі статті