Ще чотирьом колаборантам з Луганської області повідомлено про підозру

Про підозру повідомлено ще чотирьом колаборантам з Луганської області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 21 серпня.

"За матеріалами СБУ до 10 років тюрми загрожує колаборантам, які керують ворожими «адміністраціями» у Сватовому, Сєвєродонецьку та Слов’яносербську. ...Відповідатимуть перед законом ще четверо зрадників, які під наглядом окупантів керують незаконними "муниципальными образованиями" на Луганщині", - сказано в повідомленні.

Серед колаборантів, яким СБУ повідомила про підозру - так звані "первый заместитель" и "заместитель главы администрации Сватовского муниципального округа ЛНР". На початку 2024 року рашисти призначили на ці посади місцевого підприємця, який займався ремонтом автотранспорту, та чиновницю-зрадницю - колишню заступницю голови Сватівської РДА.

Також фігурантами кримінальних проваджень стали "первый заместитель главы администрации Славяносербского муниципального округа" та "заместитель главы администрации городского округа Северодонецка". Перший зловмисник почав співпрацювати з ворогом задовго до широкомасштабної війни. Другого окупанти направили із Луганська для "кадрового підсилення" сєверодонецьких колаборантів наприкінці 2023 року.  

Зазначається, що досудове розслідування стосовно цих осіб триває. А от обвинувальні матеріали щодо їхніх начальників - голів цих незаконних утворень, вже перебувають на розгляді в судових інстанціях. Відповідно до ч 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, за колабораційну діяльність їм загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що про підозру оголошено п'ятьом "парламентарям" з "ЛНР", які працюють на окупантів з 2014 року.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті