"Сезонне загострення" - у МЗС відреагували на чергові спроби РФ звинуватити Україну в розробці біологічної зброї

Пропагандисти РФ знову почали розповсюджувати фейки про розробку та виготовлення на території України біологічної зброї. Про це 13 вересня у Facebook заявив заступник глави МЗС Микола Точицький.

"Це є продовженням дезінформаційних зусиль кремля для відчайдушного виправдання широкомасштабної війни РФ проти України, відволікання від численних воєнних злочинів, скоєних на території нашої держави, та приховування власної діяльності, оминаючи положення Конвенції про заборону біологічної зброї (КБТО)", - заявив дипломат.

Точицький також додав, що з початку осені у росіян відбулося чергове "сезонне загострення" необґрунтованих звинувачень України у виготовленні біологічної зброї. 

Зокрема, заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що США нібито намагається "замістити сліди військово-біологічної діяльності в Україні". 

Окремо заступник глави українського МЗС зазначив, що подібні звинувачення – ще й спроба росіян реабілітуватися за дипломатичну поразку на Офіційній Консультативній зустрічі держав-учасниць КБТО.

"89 делегацій країн-учасниць КБТО у переважній більшості, крім групки російських підспівників, однозначно переконалася у сфабрикованому характері російських звинувачень, грубому зловживанні росією положеннями Конвенції", - наголосив український чиновник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Держдумі РФ звинуватили США у створенні Соvid-19 і вимагали компенсації.

Статті

Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Всі статті