Сенат Румунії підтримав передачу Україні системи Patriot

Верхня палата румунського парламенту, Сенат, у понеділок, 2 вересня, схвалила урядовий законопроєкт про передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це пише «ЄП» із посиланням на Digi24.

За урядовий законопроєкт про передачу Україні системи ППО проголосував 101 румунський сенатор, 13 висловилися проти і ще два - утрималися.

Голова комітету з питань оборони Сенату Румунії Ніколета Паулюк висловила сподівання, що до кінця цього тижня законопроєкт також пройде нижню палату - Палату депутатів, за якою останнє слово в ухваленні законопроєктів.

Паулюк наголосила, що передача зенітно-ракетного комплексу Patriot «не означає, що Румунія залишиться без захисту», бо Бухарест має ще сім таких комплексів, два з яких уже експлуатуються, ще два - прийняли на озброєння, і ще три - незабаром прибудуть.

Нагадаємо, Румунія вирішила передати Україні свою систему Patriot ще в червні.

Як повідомлялося, раніше, 2 вересня, коаліційний уряд Румунії схвалив законопроєкт, який дає змогу передати Україні одну з двох діючих систем протиракетної оборони Patriot. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті