Сьогодні заплановано вихід із морських портів України чотирьох суден з українським зерном - Міноборони Туреччини

7 серпня, у межах міжнародних угод заплановано вихід із морських портів України чотирьох суден з українським зерном. Про це повідомляє міністерство оборони Туреччини у Твіттері.

"Результат контактів міністра оборони (Туреччини) Хулусі Акара та інтенсивної роботи й координації у спільному координаційному центрі у Стамбулі – завтра вихід чотирьох суден з українських портів", – ідеться у твіті.

Як повідомлялося, вперше після повномасштабного вторгнення росії, 6 серпня ввечері в Україну прибуло судно під завантаження. балкер FULMAR S. Також перше із трьох суден із зерном, що вийшли 5 серпня з Одеського порту, знаходиться в районі входу до Босфору станом на 6 серпня.

Наприкінці липня Україна, Туреччина, ООН та росія підписали "зернову угоду" про гарантії експорту українського зерна морським шляхом.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті