СБУ закликає на Великдень обмежити відвідування масових заходів

Служба безпеки України закликає громадян напередодні Великодня та в саме свято обмежити відвідування масових заходів, дотримуватися комендантської години й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.Про це йдеться у зверненні СБУ.

Спецслужба продовжує системно викривати численні спроби РФ розхитати суспільно-політичну обстановку в Україні в умовах війни.

Для реалізації злочинних намірів росіяни використовують великий арсенал заходів підривної діяльності. Зокрема, постійно залучають власну агентуру для вчинення провокацій у різних сферах громадського життя, серед яких – міжконфесійні відносини.

Метою загарбників є створення штучних конфліктних ситуацій серед представників релігійних громад для дестабілізації в Україні внутрішньої обстановки .

Також ворог активно залучає своїх поплічників для коригування вогню по цивільній інфраструктурі України. Серед потенційних цілей – місця масового перебування людей.

СБУ закликає громадян напередодні та в період святкування Великодня обмежити відвідування масових заходів, не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання до незаконних дій, дотримуватися комендантської години, встановленої для конкретного регіону, а під час повітряної тривоги – перебувати в укриттях.

У разі виявлення підозрілих предметів чи осіб, які можуть влаштовувати провокації або становити потенційну загрозу, у спецслужбі просять повідомляти про це правоохоронні органи.

Наголошується, що в СБУ працює спеціальна гаряча лінія 0-800-501-482, а також відповідна електронна пошта: [email protected]. Інформація, отримана через телефон довіри, є конфіденційною та буде ретельно перевірена.

У спецслужбі просять громадян бути пильними й дотримуватися заходів безпеки.

Як повідомлялося Національна поліція очікує, що на Великдень до храмів по всій Україні прийдуть більш як 10 мільйонів вірян. Для забезпечення правопорядку будуть залучені понад 23 тисячі правоохоронців.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті